KÉZMŰVES PROGRAMOK

Már pici kortól, akár 1,5 évesen be lehet vonni a gyerekeket egyszerűbb kézműves programokba, tapasztalataink alapján még a legkisebbek is nagyon élvezik a közös kreatív tevékenységet. Folyamatosan keressük az új ötleteket, így ha neked is van egy, kérjük mindenképp oszd meg velünk!

Az alábbiakban egy kis ízelítő, mi mindent csinálunk a gyerekekkel:

Festés, rajzolás
Környezetbarát, nedves festékeket használunk, amihez nem kell vízbe mártani az ecsetet – így nem lesz az egész bölcsi a gyerekek ruhájával együtt csupa vidám szín 🙂

Dió – hajók készítése
A gyerekek festik a dióhéjakat, mi pedig elkészítjük és ragasztóval rögzítjük az árbócot és vitorlát. Nagyon jó móka Különösen utána a kis vitorlások első újta!

Polipok és társaik
Sok vicces állatot lehet papírból készíteni. A gyerekek az arc megrajzolásában, színezésében és a ragasztásnál is segíthetnek, de a polipok csápjait csak felnőtt vághatja ki! Kés, villa, olló – gyerek kezébe nem való!

Papírhalak
Ezt bizony nem horgászbottal fogtuk! A nagyobb gyerekek segítségével készítettük a színes papír halakat – sajnos a vizet nem igazán szeretik 🙂

Gyurmázás
Az egyik kedvenc tevékenység a gyerekek körében: az a sok szín és forma!

Lufifejek
Ezeket a lufifejeket a nyári táborban készítettük. Alapvetően a nagyobb gyerekeknek találtuk ki, de amikor a picik meglátták mi készül, ők is odasorakoztak az asztalhoz és lelkesen kanalazták a lisztet, amit a lufikba töltöttünk.

Sógyurma
Gyumázni, nyújtani és a műanyag formákkal kivágni is nagy élmény – de a gyerekek kedvence a festés és díszítés – mégiscsak attól lesz egyedi és páratlan műremek!