Kirándulás kisgyerekkel: a 10 legszebb kirándulóhely Veszprém környékén

Kirándulás kisgyerekkel: a 10 legszebb kirándulóhely Veszprém környékén

Keksz, gyümölcs, innivaló, PIPA. Váltás ruha “baleset esetére”, PIPA. Nedves törlőkendő (ki tudja mire lesz jó), PIPA. Plüssrengeteg, könyvek, tablet a kocsiba, PIPA. Indulhatunk!

Jól tudjuk milyen elindulni egy vagy több, alig néhány éves gyerekkel kirándulni: kétszer is meggondolod, különösen télen, amikor az egyébként sem egyszerű logisztikához a hosszas öltöztetés is hozzáadódik. Szerencsére van jópár csodálatos kirándulóhely Veszprém környékén, ami bőven megéri a macerát! Ezeket gyűjtöttük most össze nektek!

1/ Koloska-völgy

Mesebeli erdő, vigyázó sziklák, romantikus patak és hangulatos erdei tavacska. Egyórás kikapcsolódásra vagy akár félnapos túrára is mehettek, ezen a weboldalon egy 4 órás túra részletes útvonalát nézhetitek meg. Kezdésnek érdemes megállni a Koloska csárdánál és felfedezni az épület környéki kis hidakat, ösvényeket.

2/ Essegvár, Bánd

Lélegzetelállító panoráma, 2-3 éves gyerekkel is vállalható kaptató a várhoz, gyönyörű játszótér. Autóval meg tudtok állni a játszótér közelében lévő parkolóban, így ha nincs kedvetek vagy erőtök felmenni a romhoz, akkor is élmény lesz a domboldalba épített játszótéren tölteni az időt!

3/ Zádorvár, Pécsely

Nem véletlen, hogy számos balatoni túraajánlóban szerepel a Zádorvár. Különleges hangulatú hely, minden évszakban más-más arcot mutat. Gyerekekkel hosszú lenne Pécselyről a túra, de autóval fel lehet menni a Tiszta Forrás Házig, onnan egy kellemes erdei sétával elérhető a vár.

4/ Fekete István kilátó, Hárskút

A közel 20 méter magas kilátó gyalog, kerékpárral vagy autóval is megközelíthető. A környezet és a kilátás gyönyörű és egy tanösvény is kapcsolódik hozzá, amit főleg nagyobb gyerekekkel igazi élmény lesz bejárni!

5/ Óvári messzelátó, Balatonalmádi

Az egykor Wesselényi-kilátónak nevezett Óvári messzelátó az 1900-as években épült vörös homokkőből Balatonalmádi hajdani szőlőhegyén. Amíg a szülők a mesés balatoni panorámában gyönyörködnek, a gyerekek szaladgálhatnak a tisztáson vagy bújócskázhatnak a fák között.

6/ Somlyó-hegyi kilátó, Alsóörs

A Balaton egyik legszebb látványát nyújtó kilátója. Az alsóörsi református templom környékén érdemes parkolni, majd a templomtól DNy-i irányban levezető lépcsőn lesétálva, a burkolt úton jobbra fordulva, az Alsóörs táblát elhagyva, kb. 50-60 méter után jobbra találjuk az erdei utat. Ezen haladva kb. 20 perc alatt juthatunk el a kilátóba. 

7/ Panoráma-kilátó, Balatonvilágos

A Balaton kapujából nézve, ahogy a keleti partot szokták nevezni, a magyar tenger valóban tenger. Olyan érzése van az embernek, mintha végeláthatatlan lenne, a színei pedig évszaktól függően változnak. A Panoráma-kilátó egy hangulatos parkban kapott helyet a magasparton, így ez az úti cél tökéletes piknik helyszín is!

8/ Forrás-tó, Vászoly

Csörgedező patakok, kis kőhidak, gyönyörű házak és rengeteg növény: tavasszal szebbnél szebb virágok, télen hangulatos örökzöldek. A tó környékén jókat lehet fogócskázni, de a környékbeli utcákban is érdemes sétálgatni: egy másik világba csöppen az ember Vászolyban: nyugodt, csendes, mesebeli.

9/ Tihanyi gejzírkúpok

A tihanyi Belső-tótól indulva érdemes felfedezni ezt a környéket, így garantálton számos élményben lesz részünk! Így egy hosszabb, körülbelül 2-3 órás, 6 km-es túraútvonalon fedezhetjük fel a Tihanyi-félsziget egyedülálló földtani értékeit. Ide kattintva útibeszámolót olvashatsz arról, hogy milyen a túra gyerekekkel.

10/ Cuha-völgyi gyalogtúra

A Magas-Bakony egyik legnépszerűbb kirándulóhelyét érdemes némi gyerekkel túrázós tapasztalat birtokában megcélozni. A 7 km-es, vadregényes, eldugott, vízmosásokkal tarkított völgy Porva-Csesznek és Vinye települések között található. Az autót érdemes letenni a porva-cseszneki vasútállomáson, ahonnan a Cuha-patak mentén döcögő millenniumi vasúton pár perc alatt Vinyére érünk. Innen indulhat az élményekkel teli túra vissza az autóhoz.

Kellemes kirándulást kívánunk!