Tájékoztatás a járványügyi intézkedésekről, szabályokról

A Covid-19 járvány megelőzése érdekében bölcsődénkben az alábbiak szerint járunk el és a szülőktől kérjük a lenti szabályok betartását:

Egészséges gyermek és dolgozó

A jelenlegi új koronavírus járvány cseppfertőzéssel, direkt módon terjed, azaz a vírus terjedése szempontjából a legnagyobb veszélyt a megbetegedett köhögő, tüsszögő ember jelenti. Ezért az elsődleges és legfontosabb megelőző intézkedés, hogy bölcsődénkbe kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, gyermek és dolgozó mehet. Abban az esetben, ha a gyermeken bármilyen tünetet észlelünk, elkülönítjük a többiektől és értesítjük a szülőket.

Személyi higiéne

Kiemelt figyelmet fordítunk a gyermekek és a dolgozók személyi higiénéjének betartatására, melynek központi eleme a gyakori, alapos szappanos kézmosás, kézfertőtlenítés. Kerüljük a felesleges közvetlen testkontaktust, valamint a saját arc, szem, száj érintését is.

Szellőztetés

Amennyiben az idő engedi, minden nap kivisszük a gyerekeket a szabad levegőre, illetve rendszeresen szellőztetjük a csoportszobákat.

Fokozott fertőtlenítés

Bölcsődénkben akár naponta többszöri fertőtlenítő takarítást végzünk, különös tekintettel a kézzel gyakran érintett felületekre és az étkezéssel kapcsolatos helyekre, tárgyakra. A textíliákat is a megszokottnál gyakrabban magas hőfokon mossuk.

A szülőket kérjük, hogy a gyerekek plüssállatait, kendőit is legalább hetente mossák ki.

Köszönjük az együttműködést!